Project Description

Nektariner

Egentlig er nektarintreet et ferskentre som i hovedsak har blitt genetisk transformert over tid. Det er vanskelig å skille disse to trærne fra hverandre. Navnet det ble gitt var på grunn av smaken, siden nektariner er søte som nektar. Akkurat som fersken har nektariner sannsynligvis sin opprinnelse i Kina, hvor de ble dyrket for over 2000 år siden. De ble også dyrket i det gamle Persia, i Hellas og også i Roma.

Nektariner er litt mindre i størrelse enn fersken, de har glatt skall og et gyllengult kjøtt som blir rødt i midten. Det gule kjøttet har et tydelig rosaskjær, en distinkt aroma og en kraftigere smak. Man antar at nektariner kan være resultatet av en krysning mellom fersken og plommer.

Nektariner er rike på fibre og antioksidantmolekyler og er en god kilde på vitamin A, vitamin C og kalium.

På samme måte som fersken er de tilgjengelige fra mai til september og er på topp i juli og august. Europeiske nektariner produsert i Hellas skiller seg ut for sin unike aroma, farge, varighet og ekstra søte smak.

Nektariner kan spises rå, med eller uten skall. De kan også brukes grillet, i salater, som fyll i pannekaker, som kompott, laget til syltetøy, brukt i kakebaking, laget til likører, brus, smoothies eller juice.

Sesongvariasjoner

Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec

tilbake til FRUKTENE